Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Traja baníci sú mŕtvi a dvaja nezvestní po otrase na bani Myslowice-Wesola na juhu Poľska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Štyria baníci sú nezvestní po otrase na bani Myslowice-wesola na juhu Poľska. Informoval o tom server poľského rozhlasu RMF24.

Aktualizované 13:07 - Záchranári našli telo nezvestného baníka po závale v uhoľnej bani Myslowice-Wesola na juhu Poľska, oznámila v stredu hovorkyňa baníckej spoločnosti BGG. Počet obetí tak stúpol na tri, zranenia utrpelo 12 osôb.

Aktualizované 12:18 - Pri utorkovom závale v uhoľnej bani Myslowice-Wesola na juhu Poľska zahynuli dvaja baníci, ďalší ostáva nezvestný. Okrem nich sa 12 pracovníkov zranilo, informovali v utorok tamojšie banské úrady. Píšu o tom agentúry AP a Reuters.

11:07 - Po utorkovom závale v uhoľnej bani Myslowice-Wesola na juhu Poľska sú traja baníci nezvestní a 12 ich je zranených, informovali v utorok tamojšie banské úrady. Píšu o tom agentúry AP a Reuters.

Otras nastal okolo 3:30 v hĺbke 665 metrov pod zemou. V bani sa v tej chvíli nachádzalo 15 baníkov, z ktorých sa jedenásť podarilo dostať von. Po zvyšných štyroch záchranári ďalej pátrajú.

archívne video

Hornonitrianski baníci pokračujú s uzatváraním baní a likvidáciou budov (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Poľsko, ktoré je z veľkej časti energeticky závislé od uhlia, zažilo v posledných rokoch viacero banských nešťastí. Napríklad práve v uhoľnej bani Myslowice-Wesola v roku 2021 pri závale zomreli dvaja baníci.

Viac o téme: BaníciBaňaNezvestníPoľskoMyslowice-wesola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu